Контактирајте ја картичката IC чип

  • Contact ic chip card

    Контактирајте ја картичката со ic чип

    Контакт IC картичката е кратенка од картичката со интегрално коло. Тоа е пластична картичка вградена во чипови со интегрирано коло. Неговата форма и големина се во согласност со меѓународните стандарди (ISO / IEC 7816, GB / t16649). Покрај тоа, тој користи микропроцесор, ROM, па дури и непостојана меморија. IC-картичката со процесорот е вистинска паметна картичка.

    Постојат три вида контактна картичка: мемориска картичка или мемориска картичка; паметна картичка со процесор; супер паметна картичка со монитор, тастатура и процесор. Има предности на голем капацитет за складирање, силна безбедност и лесен за носење.

    Имајте на ум сите видови контакт Ic чип картичка, вклучувајќи 4428 контакт ic чип картичка, 4442 контакт ic чип картичка, TG97 контакт ic чип картичка и некоја процесорска картичка со висока безбедност EAL5, EAL 5+, EAL 6, EAL 6+ со 80KB или Големина 128KB EEPROM.