Големите податоци и cloud computing му помагаат на модерното паметно земјоделство

Во моментов, 4,85 милиони mu ориз во Хуаиан влезе во фазата на кршење, што е исто така клучен јазол за формирање на излез.Со цел да се обезбеди ефикасно производство на висококвалитетен ориз
и ја играат улогата на земјоделското осигурување во корист на земјоделството и поддршката на земјоделството, локалната власт енергично ја промовираше паметната земјоделска технологија Интернет на нештата, ја зграпчи
период на прекршување, научно управувани и подобрени придобивки и му помогнаа на есенското жито да даде добра жетва.

Разбирливо е дека интелигентниот систем за следење и рано предупредување на културите, вклучувајќи собирање на фактори на животната средина, собирање садници, експертска база на податоци онлајн насоки од три дела, преку
Технологија на Интернет на нештата, собирање температура, влажност, брзина на ветерот, PH вредноста на почвата и други индикатори, перцепција во реално време за растот на оризот и земјоделските услови, интелигентно предвидување и
далечински експерти онлајн консултации, така што луѓето на прв поглед, да се постигне ефикасно управување на оваа област.Со цел дополнително да се консолидира безбедносната улога на земјоделското осигурување за храна засновано на полиса
производство, од почетокот на оваа година, одделот за финансии на градот Хуаиан, заедно со Осигурувањето на народот и осигурување на имот, супервизија на банкарско осигурување и други
одделенија, повеќепартиска координација, во градот за промовирање на интелигентен систем за следење и рано предупредување на културите, бесплатна инсталација на систем за рано предупредување и следење за големите оризопроизводители, за да се помогне
научно и ефикасно теренско управување.

Големите податоци и cloud computing му помагаат на модерното паметно земјоделство

Покрај тоа што обезбедува спречување на катастрофи и отпорност на оризот и другите култури, како пловечки град, Хуаиан има густа водна мрежа и богати водни ресурси, како да се обезбеди здрав развој
на индустријата за аквакултура.Оваа година, градот Хуаи 'ан е, исто така, во округот Џинху, округот Xuyi, првиот што ја промовираше примената на системот за следење и рано предупредување за вода Baobao.Земјоделците треба само да гледаат
релевантните податоци во реално време преку мобилен телефон, за да се постигне научно размножување и да се спречат проблемите пред да се случат.


Време на објавување: 15 август 2023 година