Të dhënat e mëdha dhe kompjuteri cloud ndihmojnë bujqësinë moderne të zgjuar

Aktualisht, 4,85 milionë muj oriz në Huaian ka hyrë në fazën e fillimit të thyerjes, e cila është gjithashtu një nyje kyçe për formimin e prodhimit.Për të siguruar prodhim efikas të orizit të cilësisë së lartë
dhe të luajë rolin e sigurimit bujqësor në përfitimin e bujqësisë dhe mbështetjen e bujqësisë, qeveria vendore ka promovuar fuqishëm teknologjinë e zgjuar bujqësore të Internetit të Gjërave, ka rrëmbyer
periudha e fillimit të pushimit, përfitimet e menaxhuara dhe përmirësuara shkencërisht dhe ndihmuan kokrrat e vjeshtës të jepnin një korrje të fortë.

Kuptohet se sistemi inteligjent i monitorimit dhe paralajmërimit të hershëm të kulturave, duke përfshirë mbledhjen e faktorëve mjedisorë, mbledhjen e fidanëve, udhëzimin online të bazës së të dhënave të ekspertëve në tre pjesë, përmes
Teknologjia e Internetit të Gjërave, grumbullimi i temperaturës, lagështisë, shpejtësisë së erës, vlerës së pH të tokës dhe treguesve të tjerë, perceptimi në kohë reale i rritjes së orizit dhe kushteve bujqësore, parashikimi inteligjent dhe
ekspertë të largët konsultimi online, në mënyrë që njerëzit në një shikim, për të arritur menaxhimin efikas të fushës.Me qëllim të konsolidimit të mëtejshëm të rolit të sigurisë së sigurimit bujqësor të bazuar në politika për ushqimin
prodhimit, që nga fillimi i këtij viti, departamenti i Byrosë Financiare të qytetit Huaian, së bashku me sigurimin e sigurimit të popullit dhe sigurimin e pronës, mbikëqyrjen e sigurimeve bankare dhe të tjera
departamente, koordinim shumëpartiak, në qytet për të promovuar monitorimin inteligjent të të korrave dhe sistemin e paralajmërimit të hershëm, instalimin falas të sistemit të paralajmërimit dhe monitorimit të hershëm për kultivuesit e mëdhenj të orizit, për të ndihmuar
menaxhim shkencor dhe efikas në terren.

Të dhënat e mëdha dhe kompjuteri cloud ndihmojnë bujqësinë moderne të zgjuar

Përveç sigurimit të parandalimit të fatkeqësive dhe rezistencës së orizit dhe kulturave të tjera, si një qytet lundrues, Huaian ka një rrjet të dendur uji dhe burime të pasura ujore, si të sigurohet një zhvillim i shëndetshëm
të industrisë së akuakulturës.Këtë vit, Huai 'an City është gjithashtu në Qarkun Jinhu, Qarku Xuyi, i pari që promovon aplikimin e monitorimit të ujit Baobao dhe sistemit të paralajmërimit të hershëm.Fermerët duhet vetëm të shikojnë
të dhënat përkatëse në kohë reale nëpërmjet një telefoni celular, në mënyrë që të arrihet mbarështimi shkencor dhe të parandalohen problemet përpara se të ndodhin.


Koha e postimit: Gusht-15-2023