Во Ченгду успешно беше завршена 31. Летна универзијада

Церемонијата на затворање на 31. Летна универзијада се одржа во неделата вечер во Ченгду, провинцијата Сечуан.На церемонијата на затворање присуствуваше кинескиот државен советник Чен Јикин.

„Ченгду ги остварува соништата“.Во изминатите 12 дена, 6.500 спортисти од 113 земји и региони ја покажаа својата младешка сила и сјај, пишувајќи ново поглавје во младоста.
единство и пријателство со полн ентузијазам и одлична состојба.Придржувајќи се до концептот на едноставно, безбедно и прекрасно хостирање, Кина искрено ги испочитува своите свечени обврски
и доби широки пофалби од семејството на Генералното собрание и меѓународната заедница.Кинеската спортска делегација освои 103 златни и 178 МЕДАЛИ, со што се пласираше на првото место во
златен медал и табела за медали.

Во Ченгду успешно беше завршена 31. Летна универзијада (1)

На 8 август во отворениот музички парк Ченгду се одржа церемонијата на затворање на 31-та Летна Универзијада.Во текот на ноќта, музичкиот парк на отворено Ченгду блеска силно, преполн со
младешка виталност и тече со чувства на разделба.Огнометот го пукна бројот на одбројување на небото, а публиката извикуваше во дует со бројот и „Боже сонце
птица“ долета на церемонијата на затворање.Свеченото затворање на Универзијадата во Ченгду официјално започна.

Во Ченгду успешно беше завршена 31. Летна универзијада (2)

Сите станете.Во величествената национална химна на Народна Република Кина полека се издигнува светлото црвено знаме со пет ѕвезди.Г-дин Хуанг Кианг, извршен претседател на Организацискиот одбор
на Универзијадата во Ченгду, одржа говор во кој изрази благодарност до сите кои придонесоа за успехот на Универзијадата.

Во Ченгду успешно беше завршена 31. Летна Универзијада (3)

Свирена милозвучна музика, гуќин во источниот шу стил и западната виолина ги пееја „Планини и реки“ и „Аулд Ланг Сине“.Незаборавните моменти на Универзијадата во Ченгду
се појавуваат на екранот, репродуцирајќи ги скапоцените спомени на Ченгду и Универзијадата и сеќавајќи се на приврзаната прегратка меѓу Кина и светот.


Време на објавување: август-09-2023 година