U përmbyll me sukses Universiada e 31-të Verore në Chengdu

Ceremonia e mbylljes së Universiadës së 31-të Verore u mbajt të dielën në mbrëmje në Chengdu, provincën Sichuan.Këshilltari shtetëror kinez Chen Yiqin mori pjesë në ceremoninë e mbylljes.

"Chengdu arrin ëndrrat".Gjatë 12 ditëve të fundit, 6,500 atletë nga 113 vende dhe rajone kanë shfaqur forcën dhe shkëlqimin e tyre rinor, duke shkruar një kapitull të ri në rininë,
unitet dhe miqësi me plot entuziazëm dhe gjendje të shkëlqyer.Duke iu përmbajtur konceptit të pritjes së thjeshtë, të sigurt dhe të mrekullueshme, Kina ka nderuar me zell angazhimet e saj solemne
dhe fitoi vlerësime të gjera nga familja e Asamblesë së Përgjithshme dhe komuniteti ndërkombëtar.Delegacioni sportiv kinez fitoi 103 MEDALJA ari dhe 178 MEDALE, duke u renditur e para në
medalja e artë dhe tabela e medaljeve.

U përmbyll me sukses Universiada e 31-të Verore në Chengdu (1)

Më 8 gusht, ceremonia e mbylljes së Universiadës së 31-të Verore u mbajt në Parkun Muzikor të hapur Chengdu.Natën, parku muzikor i hapur i Chengdu shkëlqen shkëlqyeshëm, i mbushur plot
vitalitet rinor dhe i rrjedhshëm me ndjenjat e ndarjes.Fishekzjarret shpërthyen numrin mbrapsht në qiell dhe publiku bërtiti në unison me numrin dhe "Zotin diell
zog” fluturoi në ceremoninë e mbylljes.Ka nisur zyrtarisht ceremonia e mbylljes së Universiadës Chengdu.

U përmbyll me sukses Universiada e 31-të Verore në Chengdu (2)

Të gjithë ngrihen.Në himnin e mrekullueshëm kombëtar të Republikës Popullore të Kinës, flamuri i kuq i ndritshëm me pesë yje ngrihet ngadalë.Z. Huang Qiang, Kryetar Ekzekutiv i Komitetit Organizativ
i Universiadës Chengdu, mbajti një fjalim për të shprehur mirënjohjen e tij për të gjithë ata që kontribuan në suksesin e Universiadës.

U përmbyll me sukses Universiada e 31-të Verore në Chengdu (3)

U luajt muzikë melodioze, guqin e stilit Shu Lindor dhe violina perëndimore kënduan "Male dhe lumenj" dhe "Auld Lang Syne".Momentet e paharrueshme të Universiadës Chengdu
shfaqen në ekran, duke riprodhuar kujtimet e çmuara të Chengdu dhe Universiadë, dhe duke kujtuar përqafimin e dashur mes Kinës dhe botës.


Koha e postimit: Gusht-09-2023