Picc Ya'an Branch го презеде водството во иновативната употреба на технологијата „електронски ушни ознаки“ во Ya'an!

Пред неколку дена, PICC Осигурување на имот Ya'an Branch откри дека под водство на филијалата Ya'an супервизија на
Државен финансиски надзор и администрација, компанијата го презеде водството во успешното пилотирање на примената на аквакултурата
Осигурителна технологија „електронски ушни ознаки“ за ефикасно подобрување на квалитетот и ефикасноста на земјоделското осигурување и помош на руралните
ревитализација.

„Чипот вграден во „електронската уво ознака“ може точно да го потврди бројот на фармери со поставување, скенирање и снимање на
ушна ознака и интелигентно снимање на информациите за идентитетот на свињите, така што секој добиток има „електронска лична карта“ што може да се следи“.
Според релевантното лице одговорно за филијалата на народното осигурување и осигурување на имот на Ја'ан Сити, во споредба со
традиционалната уво ознака, „електронската уво ознака“ има карактеристики на едноставно ракување, точна идентификација, следливост, лесно
да се изгуби, поголема отпорност на абење, итн., што ја реализира целата контрола на процесот на одгледувањето свињи на компанијата, ја елиминира ситуацијата
на недоволно осигурување, во голема мера ја подобрува усогласеноста на осигурувањето на одгледувачката индустрија и го намалува деловниот ризик.

Picc Ya'an Branch го презеде водството во иновативната употреба на технологијата за електронски ушни ознаки во Ya'an!(1)

Дополнително, „електронската уво ознака“ користи шифриран формат за безбедност и против фалсификување.На крајот на преземањето, мобилни DV
стандардните фотографии од инспекцијата се користат за прецизно одредување на идентитетот на осигурениот субјект, а софтверот автоматски извезува
списокот и ги анализира податоците во позадина.Страна на приговорот, употреба на далечинско истражување за самопомош wechat, заклучување на времето, спречување на повторени тврдења,
подобрување на навременоста на барањата, намалување на човечките и материјалните трошоци.Употребата на „електронска уво ознака“ ефикасно го решава проблемот со информациите
асиметрија, автоматско генерирање на датотеки за управување, посовршени информации, реално и ефективно собирање податоци и попрецизни и
стандардизирани податоци за преземање и побарувања.

Picc Ya'an Branch го презеде водството во иновативната употреба на технологијата за електронски ушни ознаки во Ya'an!(2)

Нашата компанија може да обезбеди различни приспособени решенија за ушни тагови за управување со животни, добредојдовте да не контактирате.
https://www.mindrfid.com/animal-ear-tag-product/


Време на објавување: 20.08.2023