Честитки за успешното свикување на специјалната средба за склопување индустрија и финансии за проектните претпријатија од Ченгду Интернет на нештата!

На 27 јули 2021 година, проектот за претпријатија на Ченгду Интернет на нештата во 2021 година, специјален состанок за индустриско-финансиска средба, беше успешно одржан во научниот парк МИНД.

Конференцијата беше домаќин на Алијансата за развој на индустријата на Интернет на нештата во Сечуан, Инвестицискиот фонд за интегрирано коло во Сечуан и информатичка безбедност, Ltd,
и домаќин на Ченгду МИНД Интернет на нештата технологија копродукции, Рибар и банка Ченгду.

Конференцијата се фокусираше на проектот Интернет на нештата Сичуан-Чонгкинг, изгради трипартитна платформа за поврзување помеѓу владата, финансиските институции и клучните претпријатија,
ја промовираше длабинската интеграција на индустријата и финансиите и спроведе точно корпоративно финансирање.

Развојот на индустријата за Интернет на нештата генерира огромни можности. Кога компаниите го избираат Интернет на нештата, тие ја избраа вистинската патека, а финансиските институции инвестираат во Интернет на нештата.
MINDMIND

 

54


Време на објавување: 28-јули 2021 година