Интелигентно урбано осветлување во Ченгду, повеќе од 60.000 улични светилки направиле „лична карта“

Во 2021 година, Ченгду ќе започне со интелигентна трансформација на објектите за урбано осветлување, а се планира за три години да се заменат сите постоечки извори на натриум светлина во општинските функционални објекти за осветлување во Ченгду со извори на LED светлина за три години.По една година реновирање, започна и специјалниот попис на објектите за осветлување во главното урбано подрачје на Ченгду, а овој пат клучна стана „Лична карта“ за улични светилки.„Лична карта“ ги содржи сите информации за светлосниот столб, обезбедувајќи точно позиционирање за одржување и јавна поправка на уличните светилки и дозволувајќи им на уличните светилки да пристапат до „мрежата“ преку дигитална двојна технологија за да се постигне точна контрола на секоја улична светилка.Според релевантното лице задолжено за Chengdu City Investment Smart City Technology Co., LTD., од сега, Ченгду ја заврши обработката на „лична карта“ на повеќе од 64.000 улични светилки.

Разбирливо е дека со цел да се совпадне со потребите за различно управување и одржување на осветлувањето во главната урбана област на Ченгду, настанал Центарот за големи податоци за Интернет на нештата Chengdu Lighting.Платформата може активно и прецизно да го идентификува типот на дефект на уличната светилка, идентификацијата на опремата, географската локација на ГИС и други информации. дистрибуирајте го работниот налог до персоналот за одржување од прва линија и собирајте ги и архивирајте ги резултатите од одржувањето за да формирате ефикасно управување со затворен циклус.

„За да се даде лична карта на уличното светло, а не само да се стави табличка со знаци“, воведе релевантното лице задолжено за платформата, „во процесот на премерување на објектите за осветлување, ќе ги собереме категоријата, количината, статусот, атрибутот. , географската локација и други информации во детали, и му даваат на секој главен светлосен столб уникатен идентитет.И преку дигиталниот близнак, светлосните столбови
навистина „живеј“ со нас на улиците на Ченгду“.

Откако ќе го извадите мобилниот телефон за да ја скенирате дводимензионалната шифра на уличната светилка „Лична карта“, можете да ја внесете страницата „медицински третман“ на столбот за светло – Chengdu поправка улична светилка wechat мини програма, која ги снима основните информации како што се број на светлосниот столб и патот каде што се наоѓа.„Кога граѓаните во животот ќе наидат на дефект на улична светилка, тие можат да го лоцираат неисправниот столб со скенирање на кодот, а доколку не можат да ја скенираат дводимензионалната шифра поради нечистотија и недостиг, тие исто така можат да ја лоцираат и пријават пречката преку мини програма за поправка“.Ченгду осветлување iot голем персоналот на центарот за податоци рече.Претходно завршената трансформација на светлосниот столб е исто така особено важна во овој момент.Разновидна интелигентна опрема за дијагностицирање и третман, вклучително и единечен контролер на светлина, интелигентна кутија за следење и сензори за следење на водата за да ја заменат рачната инспекција, кога овие уреди за сензори ќе ја согледаат абнормалната здравствена состојба на урбаното осветлување, тие веднаш ќе го предупредат осветлувањето на големиот Интернет на нештата. на Центарот за податоци.


Време на објавување: 20 јули 2023 година