Висококласна технологија против фалсификување во областа на Интернет на нештата

Технологијата против фалсификување во модерното општество достигна нова височина. Колку е потешко фалсификаторите да фалсификуваат,
колку е попогодно за потрошувачите да учествуваат, и колку е повисока технологијата за фалсификување, толку е подобар анти-фалсификувачкиот ефект.
Тешко е фалсификаторите да фалсификуваат и лесно е да се идентификуваат за потрошувачите. Ова е највисоко ниво на технологија против фалсификување.

Се разбира, во никој случај не е дека колку е поголема техничката тешкотија, толку е поголем степенот на репликација, толку е повисока технологијата за анти-фалсификување од висока класа.
Бидејќи, ако им е тешко на потрошувачите да учествуваат, без разлика колку е моќна технологија за спречување фалсификување, тоа е само линија на одбрана на Магинот, што е залудно.

Понатаму, фалсификаторите не треба да прават етикети против фалсификување со точно исти карактеристики против фалсификување.
Треба само да личат, бидејќи огромното мнозинство обични потрошувачи воопшто не можат да ја идентификуваат автентичноста.

Се разбира, ако компаниите само ги користат овие врвни технологии за да извршат само-проверка на автентичноста на нивните производи, тогаш чисто извршувањето техничка сложеност и тешкотијата за копирање од фалсификаторите е во ред.

Огромното мнозинство технологии против фалсификување се генерално прекумерни потраги по антикопирање, а прагот за учество на потрошувачите е многу висок,
бидејќи тие две се екстремно тешко да се балансираат, и ова е клучната предност на компаниите со висока ознака за заштита од фалсификат.

Сумирано, јас препорачувам неколку висококвалитетни технологии против фалсификување тука.

1. НФЦ анти-фалсификат

Во моментов, и Вулијангје и Мутаи усвојуваат NFC технологија против фалсификување. Секој NFC чип има глобално единствен ID,
и оваа лична карта е шифрирана асиметрично, што е речиси невозможно за фалсификаторите да го копираат.
Потрошувачите треба само да држат мобилен телефон што ја поддржува функцијата NFC за да ги идентификуваат вистинските и неточните.

2. Следливост и анти-фалсификување

Етикетата за анти-фалсификат за следење сама по себе нема многу техничка содржина, а нејзиното јадро е шифрата за анти-фалсификување на следливост која се носи на етикетата.
Потрошувачите можат да го скенираат QR -кодот за да ги видат деталните информации за циркулацијата на овој производ, особено која продавница го купила,
и споредете го со продавницата каде што го купиле, за да ја знаете автентичноста на производот.
MIND


Време на објавување: 21 јули -2021 година