Google ќе лансира телефон кој поддржува само eSIM картички

Google ќе лансира телефон што поддржува само eSIM картички (3)

Според извештаите на медиумите, телефоните од серијата Google Pixel 8 го отстрануваат физичкиот слот за SIM картичка и поддржуваат само користење на шемата за eSIM-картички,
што ќе им олесни на корисниците да управуваат со нивната мобилна мрежна врска.Според поранешниот главен уредник на XDA Media, Мишал Рахман,
Google ќе ги следи дизајнерските планови на Apple за серијата iPhone 14, а телефоните од серијата Pixel 8 претставени оваа есен целосно ќе го елиминираат физичкиот
Слот за SIM картичка.Оваа вест е поддржана од рендерот на Pixel 8 објавен од OnLeaks, кој покажува дека нема резервиран слот за SIM на левата страна,
што сугерира дека новиот модел ќе биде eSIM.

Google ќе лансира телефон што поддржува само eSIM картички (1)

Попренослив, безбеден и флексибилен од традиционалните физички картички, eSIM може да поддржува повеќе оператори и повеќе телефонски броеви, а корисниците можат да купуваат
и активирајте ги онлајн.Во моментов, вклучително и Apple, Samsung и други производители на мобилни телефони лансираа мобилни телефони eSIM, со
напредокот на производителите на мобилни телефони, популарноста на eSIM се очекува постепено да се зголемува, а поврзаниот индустриски синџир ќе воведе
забрзана појава.

Google ќе лансира телефон што поддржува само eSIM картички (2)


Време на објавување: 29.08.2023