Систем за медицински менаџмент во реално време изграден од медицински установи со помош на RFID технологија

Придобивките од дигитализацијата се прошируваат и на здравствените установи, со зголемена достапност на средства кои помагаат да се подобрат резултатите на пациентите поради подобра координација на хируршките случаи, распоред
помеѓу институциите и давателите на услуги, пократко време за подготовка за предоперативни известувања и зголемена севкупна одговорност.

1. Управувајте со опремата за изнајмување и медицинските уреди во Одделот за медицински асептичен третман (SPD): справете се со сложената средина за дезинфекција и стерилизација, широк спектар на опрема и уреди и зголемете ја ефикасноста и прецизноста на управувањето.

2. Систем за изнајмување на операционата сала: Операционата сала ќе се фокусира на системот за распоред на опрема и инструменти, односно ќе ги набави вистинските инструменти и опрема во вистинската просторија навреме, ќе ја подобри ефикасноста на операционата сала и ќе ја намали тешкотијата на управување.Секој сет на инструменти подготвен за одреден случај е означен за да помогне да се скрати процесот на хируршка подготовка и да се обезбеди безбедност на пациентот.

3, РФИД за хируршки фиоки и управување со контејнери: РФИД опрема за следење во форма на пасивни UHF РФИД ознаки, професионалниот дизајн е посоодветен за инсталација на хируршки послужавници, контејнери и кутии за позајмување.РФИД ознаките се направени од нерѓосувачки челик 316, инженерска пластика и други медицински материјали, со отпорност на удар и безбедност на обработка, може да се применат во процесот на дезинфекција и стерилизација.

Компанијата обезбедуваРФИД медицинскикабинетот на уреди севкупно прилагодени решенија, доколку сте заинтересирани, можете да кликнете на врската подолу за да не контактирате.

Систем за медицински менаџмент во реално време изграден од медицински установи користејќи РФИД технологија (2) Систем за медицински менаџмент во реално време изграден од медицински установи користејќи РФИД технологија (3)


Време на објавување: 27 јули 2023 година