Fai mai le leoleo, o le alii faaipoipo "na toso faamalosi se tamaitai i totonu o se potu faletalimalo i Las Vegas i le aso ao lumanai le faaipoipoga."

News Corporation ose kamupani ta'ita'i feso'ota'iga i matā'upu o fa'asalalauga eseese, tala fou, a'oa'oga ma fa'amatalaga auaunaga.
GROOM-TO-BE na tuuaia i le faiaiga faamalosi o se tamaitai i totonu o se potu matagofie o le faletalimalo i Las Vegas ona saisai lea o ia ma se tamaitai faaipoipo na tauto e nonofo ma ia.
E tusa ai ma le Las Vegas Review, o Omar Delaney e 35 tausaga le matua o Tacoma, Washington, DC, na taofia i le aso 20 o Aperila i le aso aʻo leʻi faoa o ia.Tu’uaia i le fa’ao’olima fa’afeusuaiga ma le mataga.
O le tuuaiga, talu ai o lona toalua faatoa faaipoipo, o Tamara, sa tu i tafatafa o lona toalua faatoa faaipoipo ina ua uma ona pueina faapagota ma faiaiga faamalosi, o le faatumauina o le na aafia o se tagata ofo fua i le faia o feusuaiga.
“'E manaia le faailoa atu o oe i mea uma pe a uma lenei auala.Sa malie o ia i upu ma pepelo.Ioe, o loʻo ou i ai pea i tafatafa o loʻu toʻalua," e tusa ai ma le Daily Mail.Fa'asalalau ile Facebook.
Delaney, Tamara ma nisi sa auai i le faaipoipoga na taumafai e savalivali i luga o le Las Vegas Strip i le afiafi o Aperila 19.
Na ia toe manatua i leoleo e tusa ai ma le Review Journal, na ia fanaina i lalo ni ipu vodka se tolu i lena po ona solomuli ai lea i le potu matagofie o Luxor faletalimalo i le tusa o le 11pm.
Na faailoa e le itu tagi a Delaney i leoleo e faapea, sa ia manatua o le ava malosi na ia lagona ai le “ona”, ae o loo nofonofo pea.
O le taimi lava na ia logoina ai tagata uma o le a ia toe foʻi i lona potu faletalimalo, na ia fai mai ai na ofo atu Delaney e tago ia te ia.
"(Na ia) taʻu atu ia Omar, 'Ou te leʻi fiafia i ai ma taumafai e alu ese mai ia Omar," o le tala lea na sii mai ai le lipoti.
O lo o tuuaia na tuua e Delaney na o ia i totonu o le potu, ae o lipoti na sosoo ai na faailoa mai ai na toe foi mai o ia i ni nai minute mulimuli ane ma amata ona tatala le ofu o le tamaitai.
E tusa ai ma le ripoti na ta’ua, na ta’u atu ai e le na a’afia i leoleo e lulu lona ulu ma teena le agai atu o le alii faaipoipo, “e peiseai e fai atu ‘leai’”.
E tusa ai ma lipoti a leoleo, e faapea na te leʻi faapopoleina o ia ina neʻi avea o ia ma tagata sauā.
Ona alu ese ai lea o le tagata ua masalomia o le faiaiga mataga mai lona potu o le faletalimalo, ma fai mai le fafine sa ia taumafai e tuu o ia i lalo o le ie moe ma luelue lona ulu e moe.
Na taua e le fa’asalalauga le ripoti e fa’apea, ina ua su’e e tagata su’esu’e le potu o le faletalimalo o Delaney, o lo o tu’uaia na latou maua ai le ki o le potu o le tama’ita’i ma fa’amaonia ai o le ki sa i le 12:21, 12:38, 1am ae Fa’aaoga faalua i le 1:29 i le taeao.
I le faamalosia e faamatala le mea na tupu, na musu Delaney e tali i soo se fesili ma talosaga e feutagai muamua ma se loia.
Na faamaonia mai e le “Review Magazine” e faapea na i’u ina taofia e leoleo le alii faaipoipo i le taeao o Aperila 20 ma molia ai o ia i le faia o ni osofaiga tau feusuaiga e tolu ma le solitulafono e tasi o le faaoolima mataga.
I fa’amaumauga a le fa’amasinoga o lo o taua ai le fa’atauina e Delane ma lana tama fa’aipoipo se pepa fa’aipoipoga i ni nai aso a o lumana’i ai le la fa’aipoipoga i le aso 21 Aperila.
©British News Corporation Newspaper Limited, Nu. 679215 Ofisa Resitala: 1 London Bridge Street, Lonetona, SE1 9GF.“Sun”, “Sun”, ma le “Sun Online” o fa'ailoga fa'amaufa'ailoga po'o igoa o oloa a le News Corporation News Corporation.E tusa ai ma la matou faiga fa'alilolilo ma kuki, o lenei 'au'aunaga e tu'uina atu e tusa ai ma tu'utu'uga masani a le News Corp. Newspaper Ltd. Ina ia fesiligia e uiga i le laisene e toe gaosia ai mea, fa'amolemole asiasi i la matou 'upega tafa'ilagi.Siaki le matou pusa fa'asalalau i luga ole laiga.Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou.Ina ia matamata i mea uma i luga ole The Sun, fa'amolemole fa'aoga le fa'afanua o le saite.O le upega tafaʻilagi a le Sun o loʻo vaavaaia e le Independent News Standards Organization (IPSO)


Taimi meli: Me-10-2021